Mail bedragare

Uppfinningsrikedomen hos bedragarna är oändlig tycks det. Dom är skickliga och tyvärr lyckas dom ibland lura av folk sitt bank-ID .

I går var det Boulealliansens tur att utsättas . Bedragarna har hackat vår Ordförandes mail adress och skickat ett mail till kassören.

” Hej, hur mår du i dag ? Jag behöver göra en betalning till en mottagare idag. Jag har bankuppgifterna, kan du göra betalningen nu ? ”

När kassören ber att få in underlaget svarar bedragaren ” Nej , jag har bara fakturanummer och mottagarens bankuppgifter ( IBAN+BIC) . Betalningen är för säkerhets förvärv, underhållsutrustning och annan logistik för föreningen. Jag skickar kopia av fakturan så snart jag har den för redovisningsändamål. Kan du göra betalningen nu? ”

Bedragarna skickade bankuppgifter och nu har en polisanmälan gjorts . Man kan ju hoppas att det går att spåra bankkontot i Österrike .

Fakturan är på 4325 euro och ni medlemmar i Alliansen kan vara lugna inga utbetalningar görs utan fakturaunderlag. Den lätte går vi inte på .

Hemsidan har fått 3 klick från Nigeria , undrar om bedragarna sitter där ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: