Vinterserien och regler

Många lag i Vinterserien har spelat nära hälften av sina matcher . Dom flesta topplag har åkt på några förluster men Risto och Kjell vägrar förlora , men i dag var dom nära. Mot Sinikka och Lise-Lotte avgjordes matchen i sista omgången med särspel , där förstås mästarna drog det längsta stråt och vann med 11-10

På bilden nedan ser vi en av matchvärdarna Bengt Arwidson , som snart skall starta matcherna. Längst ned till höger syns handen på den andra värden Karl Holm som startar klockan ( sorry för dålig bild Kalle, går det att skylla på trasig lillfinger haha)

Något om regler

Regler är till för att följas men som alla vet har man en mjukare tolkning när man spelar mot kompisarna. I 99% av vinterseriens matcher är det lugnt och trevligt vi berömmer gärna motståndarlaget när dom gör något bra och det blir fin stämning . Men så träffar man på laget som maskar och mäter ofta när dom leder, gärna missbedömer lägg till egen fördel utan mätning , tråkigt men vi skall nämna några regler som är bra att känna till.

Det laget som har spelet ( skall lägga ut klotet ) ” äger ” banan i 60 sek. Motståndaren får ställa sig vid sidan av banan och får inte lägga sig i spelet . Då eliminerar man felet när motståndaren har åsikter om klotet ligger eller inte. Är man osäker mäter man . Nu kan motståndarlaget komma in på banan och kolla vilket klot som ligger och begära mätning om man tycker att motståndaren har fel. Är man oense får en domare mäta.

Mitt budskap är, Respektera varann och om någon råkar göra fel , vilket är viktigast en förlorad relationen eller ett förlorat poäng.

Som vanligt läser ni resultatan på länken i Tävlingar-Resultat – tryck på grön länk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: