Litet märke stjälper ofta stort….

15/12 Dagens Vinterserie

Det är inte för att vara märk-värdig jag skriver detta utan för att det är kul att se hur olika spelare jobbar på banan. När det gäller vår tävling så har Tävlingsledare Lise-Lotte bestämt att vi får ta bort vilka märken vi vill . Det märks ( haha kunde inte låta bli ) att paret Orsmalm Merja/Bengt är licensspelare , att markera lillen , ringen och ta bort ett märke verkar sitta i ryggmärgen och dom uppträder mycket proffsigt på banan.

Matchen det kommer att handla om är den på bana 5 mellan Bernt/Björn och Uddevalla paret Merja/Bengt . Som vanligt när det gäller Bengt och Björn är det mycket bra skytte som utmärker matchen . Läggen är naturligtvis lika viktiga och Merja med sin vänster har en förmåga att skruva sig förbi Bernts fina lägg. Kvalitén sjunker lite i slutet på matchen när nerver börjar bestämma mer. Tiden är ute och sista omgången spelas , på bana 5 och 6 ligger ganska mycket grus på sina ställen och det kan vara en fördel att inte lägga först . Ställningen är 9-7 och Bernt lägger 2m kort i det tjocka gruset , Merja kommer runt Bernt och lägger nära lillen, Björn försöker skjuta men missar. Björn och Bernt lägger alla sina klot och väntar bara på att Merja och Bengt som har 5 klot kvar bara skall skjuta och lägga in sig . Men vad händer , banan ser ut som en puckelpist och dom enkla läggen eller skotten hamnade i gamla märken , kommer snett och Björn och Bernt vinner med 9-8 . Bengt avslutade med att proffsigt säga ” Ingen skam att förlora mot så bra spelare ” .

På bana 2 möts Wenche och Eva mot Bengt och Kalle . Matchen var jämn men i slutet fick Kalle och Bengt i några turliga poäng ( som vanligt ) och vann med 12-6 .

Ett av topplagen Lars-Göran Svensson och Anders Hallqvist närmast i bild gjorde processen kort med Sune och Sven-Rune och vann med 13-5 .

Serien tar Julledigt och kommer tillbaka 12 januari. Topplaget Kjell och Risto blir nog svårt att rå på men efter dom finns 4 lag med 4 förluster som kämpar för en pallplats. Lag 6 Bernt och Tommy som ligger 2;a i tabellen har haft tur i oturen med en såpass inhoppare som ” reserven ” Björn som har satt färg på matcherna med sitt skytte. Tommy hoppar in efter sin skada med devisen ” det viktigaste är att deltaga ”

Tävlingsledaren Lise-Lotte som var värd i dag med Sinikka, tackade för i år och önskade God Jul och Gott nytt år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: