Rullare ??

En av anledningarna att etablerade spelare vill ha ” svåra ” banor , typ med stenar i eller ojämna som är svåra att läsa är att dom är rädda för rullare.

När Björn och jag började spela mindre tävlingar i distriktet i början på 2000 talet fick vi ofta ett varnande finger för något som kallades rullare . Eftersom vi hade fuskat i många sporter undrade vi vilka egenskaper en rullare hade …körde dom med sidoskruv , tumskruv eller något magiskt som vi inte träffat på tidigare .

Ofta var dessa magiker två kvinnor som med sina egenskaper av fantastiskt bollsinne rullade kloten närmast lillen , det fodrades bra skytte för att komma segrande ur matchen , en miss och man är såld .

Hur då rullar undrar den icke initierande , jo man släpper klotet vid fötterna istället för att med underskruv låta klotet gå i en båge, studsa och rulla fram till lillen .

I dag såg vi två damer som kan störa vilket lag som helst i Vinterserien genom fint bollsinne.

Ewa Mollberg i mitten med sin partner Lars-Åke åkte på däng i en stenhård match mot ”rullarna” Rosa Modh och Kristina Edvarsson . Matchen avgjordes i sista omgången vid likaläge då Rosa med kirurgisk precision lade in sina sista klot 2mm från lillen .

Det hände en liten kul episod i dag beroende på vem man frågar . Förra årets seriesegrare Kjell och Risto spelade 3 matcher på förmiddagen och kom tillbaka kl.13 för att spela en match till. Motståndarna Olle och Erna dök inte upp så vi ringde , dom hade missat , men skulle komma om 10 min . Ok. sa Risto ” men egentligen kunde det blivit WO. men vi spelar gärna ”. Jag skojade med dom och sa ” ni kanske ångrar det här tänk om ni torskar och missar vinst i hela Vinterserien , ni ligger 3:a i dag med bara 4 förluster . Och vad händer ? Olle och Erna ligger under men sedan börjar Olles skarpskytte fungera och Erna lägger fantastiskt bra och dom vinner matchen .

Två snopna men ändå nöjda spelare med 3 vinster och en förlust åker hem till Åmål igen men undrar säkert på vägen om det är möjligt att vinna serien nu med 5 förluster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: