Att gräva guld i Växjö och medaljens baksida.

Att boule är friskvård i ett nötskal illustreras lätt om man deltar i en större tävling som SPF;s mästerskap i Växjö . Över 350 deltagare dom flesta med artros både i knän och höfter men spelglädjen håller smärtan borta. Man blir förvånad när man tittar på stegräknaren nästan 20000 steg eller 14 km. på två tävlingsdagar .

Ett spektakulärt gäng som dyker upp varje år är laget från Kärnan ( Helsingborg ) som ser ut att ha abonnerat på medaljer för dom står oftast överst på pallen.

Dom röda baskrarna är laget från Kärnan som möter våra vänner från Högsäter . Iris, Gunnar och Bengt som vann DM, men fick här en lektion dom sent skall glömma och halkade tyvärr ner i prislistan .

Hur gick det med lagen från Lilla Paris ? Det såg väldigt ljust ut för Christer , Lisbeth och Ove som spelade 3 vinster och en oavgjord första dagen men förlorade stort dom 2 sista matcherna och fick för dålig kvot för att avancera till kvartsfinalerna .

Herrlaget med Hasse , Bengt och Magnus hamnade oturligt på 9:e plats och missade kvarten .

Damlaget med Berit , Irma och Britta spelade fantastiskt och kom med till kvartsfinalen men förlorade .

Mixed laget med Wenche , Rigmor och Thomas gick det tungt för men vann dom två sista matcherna . Förra årets 2:a Risto , Kjell och Håkan fick verkligen grus i maskineriet och hamnade en bit ned i prislistan .

Här sitter mästaren Björn Olsson som formligen sköt sitt lag med Bernt och Tommy till seger . Laget gick igenom tävlingen ( 9 matcher ) utan förlust men fick en rejäl holmgång i finalmatchen mot Vetlanda . Missade matchklot när det stod 12-11 men lyckades till slut vinna med 13-12 .

Att det blev kaos vid prisutdelningen illustreras på denna bilden . Tråkigt att prisutdelarna förstörde avslutningen på en fin tävling som fungerat bra på alla sätt med väder , domare , mat och allt annat. En kvinna som tydligen aldrig haft någon prisutdelning förut fick för sig att dela ut 3:e priset..osv. till alla klasser i stället för att ta en klass i taget . Vilken innebar att medaljernas inskription med klasserna kom fel så nu har jag en guldmedalj där det står Boule Mixed . ( jag lever gärna med det men det var några som blev riktigt arga )

Med detta vill jag gärna tacka medspelare och hela gänget från Lilla Paris för en trevlig helg .

Tommy

Nu finns resultaten efter 6 monrad under fliken RESULTAT

Om ni vill se hela prislistan så gå in på SPF:s hemsida / Boule FM Växjö om några dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: