En riktig lirare

En riktig lirare och Vinterseriens ” Grand old lady ” . Barbro och Gösta Broström var redan etablerade på ” touren ” när Björn och jag började spela boule i början på 2000 talet. Dom spelade och tränade också mycket bordtennis på den tiden och var framstående både i Sverige och i europa.

Bollkänslan satt naturligtvis i och det blev alltid hårda boule matcher när vi möttes. När Gösta gick bort för några år sedan har det inte blivit så mycket boule men nu säger hon ” jag har fått ett nytt liv nu när jag börjat spela boule igen ” Barbro har fyllt 90 år. Hon är väldigt vital och kom genast fram och grattade till vinsten i Växjö när hon såg mig.

Här ovan syns Barbro och Håkan studera ställningen i omgången när alla kloten är spelade . Barbros spelpartner Bengts mörka klot ligger närmast , bra med klot som skiljer sig i färg men undrar hur dom blivit så rostiga .

Håkan Franson och Tomas Hallqvist var obevekliga i dag och har vunnit 9 av 9 matcher mycket strongt .

Det blev en rafflande match mot Lars/Ove i dag. Att lägga ” centergard ” som det heter i Curling är lika viktigt i boule. Tomas är duktig på det och Håkan har en fantastiskt förmåga att skjuta bort eller lägga emot.

En udda match på bana 9 . Olles spelpartner Erna var sjuk och våra tävlingsregler säger att man ensam kan ställa upp med fem klot . Olle spelade mot Berit/Irmas sex klot .

Är man en bra läggare och skytt så är detta en klar fördel att ensam ha fem klot tycker jag . I dag kunde Berit/Irma bemästra detta genom att spela riktigt bra och vinna till slut .

Tilläggas om detta är att bouleförbundets regler säger att om ett dubbel lag får en spelare sjuk och inte kan spela får lagets enda spelare endast ha 3 klot eller lämna WO , då gäller WO. 0-13 . Vinterserien har lite snällare regler som tävlingsledaren bestämmer ..

Kolla serien på – RESULTAT- tryck på länken .

Tio i topp i Vinterserien . Serien haltar, det bästa är att kolla hur många vinster lagen har i förhållande till matcher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: